lauantai 11. helmikuuta 2017

Kotiseutututkielman ohjeet

Tähän blogiin on laadittu aihealueita ja tehtäviä, joista kotiseutuasi esittelevä tutkielmasi muodostuu.  Varsinainen tehtävä on punaisella paksulla fontilla, muu teksti on johdattelevia kysymyksiä ja lähteitä. Tarkoitus on, että vastauksesi muodostavat tutkielmaasi kappaleen tai kahden rungon. Liitä työhösi kuvia (huomioi tekijänoikeudet) ja laatimiasi kaavioita. Työssä tulee olla kolme pakollista kaaviota: 
  1. Helsingin ilmastodiagrammi
  2. Suomen ja Helsingin ikäpyramidi
  3. Vapaavalintainen ympyrä- tai pylväsdiagrammi  
 Olennaista on, miten selität kaaviosi. Kiitettävässä työssä myös muotoilu on kohdallaan. 

Luovuus on sallittua. Mikäli haluat poiketa ohjeista (esim. ottaa esiin uusia aiheita tai laajentaa jotain), tule keskustelemaan. Jos et asu Vuosaaressa, voit mielellään valita aiheeksi oman kaupunginosasi. Tämä voi kuitenkin olla vaikeampaa, sillä joudut etsimään lähteesi pääasiassa itse. 

Muista merkitä lähteet. Ota ne heti ylös, ettet hukkaa niitä. Voit etsiä tietoa mistä tahansa lähteestä (muista kuitenkin lähdekritiikki), kunhan kerrot, mistä olet tietosi löytänyt. Voitte myös kysyä apua opettajalta tai ottaa tunnilla esille tutkielman teemoja. 

Älä kopioi tekstiä suoraan lähteestä, se johtaa tutkielman hylkäämiseen. Jos et ole vuolas kirjoittaja, kirjoita lyhyesti. 

Lopuksi liitä kappaleet yhteen (tarkasta tekstisi sujuvuus), anna työllesi nimi ja lisää väliotsikot, (sisällysluettelo) ja viitteet. 

Palauta työ arviointia varten joko sähköisenä tai paperilla. Tämä työ vaikuttaa arvosanaan noin 30 %.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. mun mielestä tää ei oo helppoa ja kenenkään ei pitäisi kärsiä niin paljon kun minä kärsin tällä hetkellä.. :( sattuu

    VastaaPoista